Quantcast
Channel: راهنمای حل جدول رضا کلیبر
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1056

آخرین وضعیت سیل در 2 استان آذربایجان‌شرقی و غربی

$
0
0

سیل آذربایجان شرقی

براساس پیش‌بینی هواشناسی و بروز بارندگیهای بی‌سابقه در 15 سال اخیر در دو استان آذربایجان شرقی و غربی، سیل در روز گذشته جاری شد و  خسارتهای جانی و مالی زیادی به بار آورد. در نتیجه بروز سیل 17 نفر در آذربایجان شرقی فوت شدند و البته احتمال افزایش آمار فوتی‌ها نیز وجود دارد. متاسفانه در این حادثه تعدادی در شهرستانهای آذرشهر و عجب شیر در آذربایجان شرقی مفقود شده‌اند که تلاش برای یافتن آنها ادامه دارد و بنابر اعلام مسوولان، بیشترین خسارات جانی مربوط به دو شهرستان آذرشهر و عجب‌شیر از آذربایجان شرقی بوده است....بقیه در ادامه مطلب

علاوه بر تلفات جانی و مصدوم شدن تعدادی از هموطنان در این دو استان، بر اثر سیلاب حدود 5 خانه در تبریز خسارت جدی دیده است و خانه‌های چندین روستا در این دو استان که در حریم رودخانه بودند و یا در بستر رودخانه بودند دچار آبگرفتگی شده‌اند. دستور تخلیه تعدادی از روستاهای در معرض سیل ارومیه صادر شده است و چندین خودرو نیز در مسیر سیلاب افتاده‌اند. همچنین چندین جاده و پل و اراضی کشاورزی در مسیر سیلاب خسارت دیده‌اند و  برخی راه‌های ارتباطی مسدود شده است. 

در پی امدادرسانی ها، ساکنان خانه هایی که دچار آبگرفتگی و یا تخریب شده اند در مساجد، چادرها و یا محلهای امن اسکان داده شده‌اند. شهرستان‌های نقده، عجب‌شیر، آذرشهر، شبستر، ورزقان، هشترود، خسروشهر و مراغه، بناب و اهر، روستاهای هروی، بیرق و کندرود در آذربایجان شرقی و نیز روستاهای سلطان آباد، هاشم آباد، سوسن آباد، هیپک وحسو کندی و اشنویه ارومیه در آذربایجان غربی از جمله شهرستانهای در معرض سیل در روز گذشته بوده‌اند.

بر طبق نظر مسئولان ذیربط، تجاوز به حریم رودخانه و ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حاشیه رودخانه‌ها منجر به جاری شدن سیل و آسیب رسیدن به ساخت‌وسازهای اطراف رودخانه‌ها شده است و علاوه بر آن بر اثر بی احتیاطی برخی شهروندان در دو شهرستان عجب‌شیر و آذرشهر، سیل خودروی افرادی که در حال عکس‌برداری از طغیان رودخانه‌ها بودند را با خود برده است.

بیشترین میزان بارش در ارومیه در بخش بخش سیلوانا و در منطقه مرگور اتفاق افتاده بود و البته با وجود خسارت‌هایی که سیل برای این دو استان داشته، این بارش‌ها به احیای دریاچه ارومیه کمک کرده است.

پیش از بروز سیل به مسئولان ذیربط شهرستانهای درگیر سیل در دو استان هشدارهای لازم داده شده بود و هم اینک تمام ادارات متولی اعم از آتش نشانی، خدمات شهری و شهرداری، هلال احمر و حوادث غیر مترقبه با تیم های امدادی شان با جدیت کامل در مناطق آسیب دیده حضور دارند و ضمن تلاش در جهت کمک به مردم منطقه، در جهت رفع حوادث احتمالی نیز آمادگی کامل دارند.

در پی بروز سیل برخی مدارس آذربایجان غربی تعطیل شده اند اما هیچ مدرسه ای در آذربایجان شرقی تعطیل نشده‌اند.

هواشناسی اعلام کرده که بارندگی در آذربایجان غربی تا 48 ساعت آینده ادامه دارد، بنابراین به هموطنان توصیه شده که از حضور در کنار رودخانه‌ها خودداری کنند.

حمید چیت چیان امروز (شنبه) از مناطق سیل زده آذرشهر و عجب شیر بازدید کرده و مردم منطقه اعلام کرد که دولت در کنارشان است و از هیچ تلاشی برای رفع مشکلات آنان دریغ نخواهد کرد.   

افزایش شمار قربانیان سیل به ۳۵ نفر

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از افزایش شمار قربانیان سیل شمال غرب کشور به ۳۵ نفر خبر داد و گفت: همچنان هشت نفر مفقودند.

اسماعیل نجار که به مناطق سیل‌زده شمال غرب کشور سفر کرده، در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت مناطق سیل زده اظهار کرد: در استان آذربایجان شرقی در مجموع ۳۷ نفر درگیر سیل بودند که ۱۷ نفرشان در آذرشهر و ۲۰ نفرشان نیز در روستای چنار عجب‌شیر دچار حادثه شدند.

وی با بیان اینکه از ۱۷ مورد مفقودی در آذرشهر تا کنون جسد ۱۱ تن کشف شده است، گفت: همچنین از ۲۰ نفری که در عجب‌شیر مفقود شده بودند نیز جسد ۱۸ نفر کشف شده است که با این حساب در حال حاضر شش نفر در آذرشهر و دو نفر در عجب شیر مفقود هستند که جستجو برای یافتن‌شان ادامه دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه یک نوجوان نیز در شهرستان اشنویه آذربایجان غربی جان خود را از دست داد به ایسنا گفت: یک تن نیز در یکی از روستاهای تابع بانه به دلیل جاری شدن سیل جان خود را از دست داده و چهار نفر نیز در پی رانش زمین در پارک کوثر سقز جان خود را از دست دادند که در مجموع شمار جان باختگان به ۳۵ نفر می‌رسد.

وی با اشاره به جان باختگان روستای عجب‌شیر اظهار کرد: هفت نفر از جان باختگان این حادثه اعضای یک خانواده شامل پدر، مادر، چهار فرزند و یک عروس خانواده بودند که به دلیل قرار گرفتن منزل‌شان در مجاورت رودخانه جان خود را از دست دادند و از این خانواده تنها یک نوجوان باقی مانده است.

نجار افزود: اینکه مدام تاکید می‌کنیم باید از تصرف بستر رودخانه پرهیز کرده و این اماکن را در هنگام بارش نزولات آسمانی ترک کرد، به همین دلیل است. این یک نمونه از بی‌توجهی به هشدارهایی است که بارها و بارها تکرار شده است.

حضور پررنگ مسئولان استانی و کشوری در مناطق سیل زده‌ی آذربایجان‌شرقی

مدیر کل مدیریت بحران آذربایجان‌شرقی گفت: مسئولان استانی و کشوری با حضور در محل حادثه ی سیل پیگیر روند امدادرسانی به طور حضوری هستند. 

خلیل ساعی در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این مطلب اظهار کرد: رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، وزیر نیرو، استاندار،  معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی و قائم مقام وزیر بهداشت از جمله مسئولان حاضر در روستای چنار عجب شیر هستند که از نزدیک روند امدادرسانی را دنبال می‌کنند.   

وی عنوان کرد: هم اکنون جریان سیل نسبت به زمان مشابه دیروز آرام ترشده است.   

وی با اشاره به آمار دقیق از جانباختگان سیل گفت: در حال حاضر تعداد جان باختگان سیل به 29 نفر رسیده که از این تعداد 18 فوتی مربوط به عجب شیر و 11 فوتی نیز مربوط به آذرشهر است. 
انتهای پیام

خلیل ساعی، مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان‌شرقی پیش از این از افزایش شمار تلفات سیل به 30 نفر خبر داده و به خبرنگار ایسنا گفته بود: دغدغه‌ی اصلی سازمان مدیریت بحران استان، یافتن مفقودی‌ها بوده و 20مفقودی در عجب شیر اعلام شده بود که از این تعداد جسد 16نفر پیدا شده است و همچنین هفت مصدوم نیز سرپایی مداوا شدند.

وی گفت: همچنین در شهرستان آذرشهر نیز 17مفقودی اعلام شده بود که جسد 14نفر تاکنون پیدا شده است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر روستای چنار عجب شیر از برق، گاز و آب بهره مند بوده و آب رسانی به صورت آب معدنی و تانکر در این منطقه انجام می شود و اعضای خانه ی بهداشت نیز در این منطقه حاضر هستند.
 

پیش از این مدیر کل مدیریت بحران استانداری آذربایجان‌شرقی گفته بود: تعداد فوت شدگان سیل روز گذشته استان آذربایجان‌شرقی به 27 نفر رسید.

خلیل ساعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در خصوص آخرین وضعیت خسارت سیل در استان، بیان کرد: از 37 نفر مفقودی  سیل روز گذشته، اجساد 27 نفر آنها توسط نیروهای امدادی پیدا شده و در حدود 10 تن دیگر مفقود هستند. عملیات امدادی برای یافتن سایر مفقود شدگان در حال انجام است.

اعزام تیم های تجهیزاتی و امدادی آتشنشانی تبریز به مناطق سیل زده

مدیر عامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز از اعزام دو تیم تجهیزاتی و غواصی به دنبال وقوع سیل در شهرستان های آذرشهر و عجب شیر خبر داد.   

به گزارش ایسنا، آتشپاد داود طالب‌‎نژاد با بیان این مطلب افزود: با توجه به وقوع سیل و بروز تلفات جانی و مالی برای اهالی روستاهای تابعه این دو شهرستان تیم های مجهز امداد و نجات و عملیات سریع آتشنشانی به دستگاه های پمپاژ آب صبح امروز اعزام شدند. 

وی با اشاره به همکاری های همه جانبه سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری با نیرو های هلال احمر در پی وقوع سیل در تبریز اظهار کرد: همکاری نیروهای امدادی این دو شهرستان با تیم های اعزامی می تواند در تسهیل و تسریع اجرای عملیات نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.   

طالب نژاد ادامه داد: آتش نشانان اعزامی جهت امداد رسانی به شهروندان و آسیب دیدگان شهرستان های آذر شهر و عجب شیر با دو گروه ویژه نجات و غواصی  و به همراه تجهیزات کامل نجات صبح امروز به مناطق یاد شده اعزام شدند.
انتهای پیام

اسکان 20 خانوار در عجب‌شیر قبل از رسیدن شب

مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان‌شرقی از اسکان 20 خانوار در شهرستان عجب‌شیر خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا رسیدن شب و تاریکی هوا، مشکل اسکان خانواده‌های سیل زده‌ی این شهرستان را رفع کنیم.

سعید کنعانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به حضور نیروهای امداد رسان هلال احمر در مناطق سیل‌زده‌ی استان، اظهار کرد: از مجموع 20 مفقودی در شهرستان آذرشهر تاکنون اجساد 18 نفر شناسایی شده اما سه نفر دیگر هنوز مفقود هستند که گروه‌های مختلف در حال جست‌وجوی این افراد هستند.   

وی با اشاره به اینکه در شهرستان آذرشهر بحث اسکان نداریم، اضافه کرد: عمده خسارت سیل در شهرستان آذرشهر مربوط به جان باختن افراد و سیل زدگی خودروها بوده، چرا که عده‌ای با ماشین‌های خود در مجاورت سیل قرار گرفته و مشغول فیلم گرفتن بودند که در آن گرفتار شده‌اند.  

وی با اشاره به اسکان افراد سیل‌زده در شهرستان عجب‌شیر نیز بیان کرد: در شهرستان عجب‌شیر، شش الی هفت خانواده به طور کامل خانه‌ی خود را از دست داده‌اند اما طبق آمار فرمانداری حدود 20 خانوار نیاز به اسکان دارد که امکانات برای اسکان موقت و تامین مواد غذایی از تبریز به سمت عجب‌شیر حرکت کرده است.   

وی با اشاره به آمادگی کامل جمعیت هلال‌احمر استان برای امدادرسانی به مناطق سیل‌زده، تاکید کرد: با اینکه آمار برای اسکان موقت از سوی فرمانداری شهرستان عجب‌شیر 20 نفر اعلام شده اما ما برای اسکان و تامین مواد غذایی 50 الی 60 خانوار آمادگی داشته و امکانات مورد نیاز را در اختیار داریم.
 

تخریب چند منزل مسکونی در بستر رودخانه در تبریز

رحیم شهرتی‌فر، فرماندار تبریز نیز به خبرنگار ایسنا گفت: بارندگی اخیر در شهر تبریز خسارت جانی نداشت ولی چند منزل مسکونی واقع در بستر و حریم رودخانه آسیب جدی دیدند. متاسفانه در آخر خیابان عباسی تبریز، پنج منزل مسکونی ریزش کرده و حدود چهار، پنج منزل نیز آسیب جدی دیدند. منازل مسکونی آسیب دیده از استحکام کافی برخوردار نبوده و در بستر و حریم رودخانه ساخته شده‌اند، همواره ساختمان‌ها و منازل مسکونی  که در حریم رودخانه واقع باشند در هنگام بارش شدید باران و سیل در معرض خطر قرار می‌گیرند.

وی همچنین از اسکان موقت چند خانوار در سالن چند منظوره آفتاب خبر داد و افزود: با توجه به اینکه روز گذشته اخطارهای لازم داده شده بود، چندین خانواده که از ایمنی منزل مسکونی خود مطمئن نبودند در این سالن اسکان داده شدند. با توجه به پیش بینی بارش باران در روزهای آتی به ویژه روز یکشنبه و دوشنبه لازم است مردم نکات ایمنی را رعایت کرده و در صورتی که منازل مسکونی آنها در حریم و بستر رودخانه واقع شده، خود و اموال ضروریشان ‌را به یک حاشیه امن برسانند.

آخرین وضعیت حادثه دیدگان سیل اخیر آذربایجان شرقی/ امدادرسانی در حال انجام است

نماینده مردم تبریز در مجلس ضمن تشریح آخرین وضعیت سیل اخیر آذربایجان شرقی گفت: ستاد مدیریت بحران و تمامی دستگاه‌ها و مسئولان در حال آماده باش هستند و امدادرسانی نیز در حال انجام است.

محمداسماعیل سعیدی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت سیل اخیر آذربایجان شرقی اظهار کرد: این حادثه در دو شهرستان آذرشهر و عجب شیر اتفاق افتاد که خسارت‌های جانی و مالی در پی داشته است. در شهرستان آذرشهر حدودا ۱۷ نفر مفقود شده بودند که تا این لحظه اجساد تعدادی از این افراد پیدا شده و در شهرستان عجب شیر نیز ۲۰ مورد مفقودی گزارش شده بود که تا ساعت ۱۰ صبح امروز ۶ نفر از این افراد پیدا شده‌اند.

نماینده مردم تبریز در مجلس تصریح کرد: علاوه بر خسارت های جانی، خسارت های مالی هم به برخی از منازل، روستاها و همچنین مزارع وارد آمده و در برخی مناطق با آسیب دیدن پل‌ها، تردد با مشکل مواجه شده است. خوشبختانه مسئولان محلی و ستاد مدیریت بحران از روز گذشته در حال آماده باش بوده و اقدامات موثری را انجام داده‌اند که ابعاد حادثه کمتر شده و مشکلات به حداقل برسد. در حال حاضر نیز تمامی مسئولان و دستگاه‌ها بسیج شده‌اند، امدادگران نیز در محل حضور دارند. البته از دولت هم انتظار می‌رود نسبت به خسارت‌های به وجود آمده تمهیداتی را اندیشیده و مساعدت لازم را داشته باشد.

برآورد مثبت از امدادرسانی مسئولان محلی در حادثه‌ی سیل آذربایجان‌شرقی

محمد اسماعیل سعیدی، نماینده‌ی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در گفت و گو با ایسنا تاکید کرد: برآوردها تا این لحظه از امدادرسانی مسئولان محلی در حادثه‌ی سیل آذربایجان‌شرقی مثبت است. از زمان وقوع سیل دیروز پیگیر امدادرسانی و مدیریت بحران در مناطق سیل زده بودیم و مدیریت بحران، فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها نیز در این میان از عملکرد خوبی برخوردار بوده‌اند.

وی با اشاره به عمق فاجعه گفت: همه‌ی مردم و مسئولان در این حادثه‎‌ی اسفناک اندوهگین شدند و خسارت‌های مالی و جانی زیادی به مردم مناطق سیل زده وارد شد و امید است مسئولان محلی و کشوری پس از حادثه نیز کمک و امدارسانی به مردم سیل‌زده را در اولویت قرار دهند تا خسارت‌های مالی‌شان تا حدودی جبران شود.

پیام تسلیت پزشکیان در پی حادثه سیل در آذربایجان شرقی

در پی وقوع سیل در آذربایجان شرقی به خصوص در شهرستان‌های آذرشهر و عجب‌شیر و درگذشت برخی از هموطنانمان در این حادثه، مسعود پزشکیان با انتشار پیامی ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های داغدار خواستار اقدامات دقیق و سریع مسوولان برای کاهش اثرات این حادثه شد.

پیش از این سعید کنعانی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان‌شرقی با اشاره به آمادگی نیروهای امدادی هلال احمر برای کمک‌رسانی به مناطق سیل‌زده، به خبرنگار ایسنا گفته بود: عمده مسئله مربوط به خسارت سیل در شهرستان عجب ‎ شیر مربوط به مفقود شدن افراد بوده است. روستاهای شیشوان و چنار در شهرستان عجب‌شیر بیشترین درگیری را با سیل داشته‌اند.   

وی با اشاره به آمادگی جمعیت هلال احمر در خصوص اسکان سیل‌زدگان، خاطرنشان کرد: در شهرستان عجب شیر بحث اسکان وجود نداشته اما در بحث تامین تغذیه و همچنین تامین چادر، آمادگی کامل را داریم و با توجه به اینکه در شرایط بارش باران، چادر کارآیی لازم را ندارد از این رو مساجد می‌توانند در این شرایط کمک‌رسانی کنند.   

کنعانی از حضور نیروهای امدادی در شهرستان آذرشهر نیز خبر داد و افزود: هم‌اکنون نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر وارد شهرستان آذرشهر شده‌اند، طبق اطلاعات، عمده خسارات سیل در شهرستان آذرشهر مربوط به خودروها و خارج کردن آن از داخل آب است که تمام توان خود را در این راستا به کار بسته‌ایم.   

وی با بیان اینکه سیل فروکش کرده است، یادآور شد: جمعیت هلال احمر استان آمادگی هرگونه کمک‌رسانی را داشته و امکانات مورد نیاز را نیز فراهم کرده است. نیروهای هلال احمر، روز گذشته، منازل و مسیر روستای بیرق را نیز آبکشی کرده و در مناطق سیل‌زده همواره حضور دارند.

گروه‌های مختلف در جست‌وجوی افراد مفقود شده در عجب شیر

شمس‎‌الدین مراثی، فرماندار شهرستان عجب‌شیر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت سیل، بیان کرد: سیل در شهرستان عجب‌شیر از عصر دیروز شروع شده و طی آن نیز 20 نفر اعلام مفقودی در روستای چنار داشتیم.

وی اضافه کرد: هم‌اکنون نیز گروه‌های مختلف در جست‌وجوی افراد مفقود شده بوده و تا اطراف دریاچه ارومیه را گشت‎زنی می‌کنند، احتمال افزایش آمار فوتی‌ها نیز وجود دارد. 10 نفر نیز در جریان سیل مصدوم شده‌اند، یادآور شد: این افراد مشکل خاصی نداشته و تحت درمان هستند. سه تا چهار مورد از خانه‌های روستا نیز آسیب دیده‌اند که در حال حاضر این افراد در خانه‌ی اقوام خود اسکان یافته‌اند. کمک‌های امدادی از شهرستاهای همجوار جهت کمک‌رسانی در شهرستان عجب‌شیر حضور پیدا کرده‌اند.

سیل در آذرشهر مهار شد

یدالله الهیاری، فرماندار شهرستان آذرشهر با اشاره به اینکه، سیل در آذرشهر مهار شده است، به خبرنگار ایسنا گفت: تاکنون 17 نفر از همشهریان در شهرستان آذرشهر مفقود شده‌اند. 2 دستگاه از خودروهای مفقودی نیز پیدا شده است. بیشتر افراد سیل زده و مفقود شده به علت قرارگیری در مجاورت سیل و تماشای آن، گرفتار سیل شده‌اند.   

وی با تاکید بر اینکه منازل در شهرستان آذرشهر آسیب ندیده‌اند، یادآور شد: تعدادی از خانه‌ها سیل زده شده‌اند اما وضعیتشان حاد نبوده و موضوع اسکان در شهرستان نداریم. مسئولان استانی از جمله معاون سیاسی امنیتی و معاون امور عمرانی استاندار در شهرستان حضور دارند و خوشبختانه مشکل خاصی وجود ندارد.

شرایط بحرانی در روستاهای نقده با تلاش مسئولین کنترل شد
 

‌مرتضی فرامرزی‌، ‌فرماندار نقده به خبرنگار ایسنا گفت: امروز با توجه به کاهش میزان آب رودخانه گادار شرایط بهتر است و در حال خروج از بحران هستیم. دیروز بر اثر سیل به روستاهای اطراف رودخانه گادار خسارت وارد شده است اما تعییین  این خسارت‌ها بعد از کنترل بحران آغاز خواهد شد.

فرماندار نقده در مورد شرایط شهر محمدیار نیز اظهار کرد: در مسیر نقده به محمدیار یک کانال انتقال آب کشاورزی بود که باعث مشکلاتی می‌شد که با نظر کارشناسان امر تصمیم بر تخریب این کانال گرفته شد تا شرایط به حالت عادی برگردد.

مدارس آذربایجان‌شرقی تعطیل نیست

به گزارش ایسنا، باتوجه به بارش بی‌سابقه باران در آذربایجان‌شرقی و جاری شدن سیل، شایعاتی مبنی بر تعطیلی مدارس در فضای مجازی پخش شده بود که بر این اساس اداره کل آموزش و پرورش استان اطلاعیه‌ای صادر کرد و در متن این اطلاعیه آمده است: با عنایت به تماس و پیام‌های مکرر اصحاب محترم رسانه و اولیای گرانقدر در خصوص تعطیلی مدارس به دنبال بارش شدید باران به استحضار می‌رساند هیچ‌گونه تعطیلی، شنبه مورخ ۲۶ فروردین نخواهیم داشت و طبق روال عادی مدارس دایر خواهند بود.»

آخرین وضعیت خسارت ناشی از سیل تبریز از زبان فرماندار

رحیم شهرتی‌فر ، فرماندار تبریز آخرین وضعیت منطقه‌ در اثر بارش‌های اخیر را تشریح کرد و به خبرنگار ایسنا گفت: در سطح شهر تبریز تمام ادارات متولی اعم از آتش نشانی، خدمات شهری و شهرداری با جدیت کامل در مناطق آسیب دیده حضور دارند و ضمن تلاش در جهت کمک به مردم منطقه، در جهت رفع حوادث احتمالی نیز آمادگی کامل دارند.
 
وی افزود: در برخی روستاهای منطقه از جمله روستای بیرق نیز متاسفانه بارندگی سیل آسا خساراتی به بار آورده است که عملیات امدادرسانی به سرپرستی بخشدار مرکزی تبریز و همکاری ارگان‌های ذی‌ربط انجام می‌شود. در روستای بیرق تعدادی از منازل در اثر سیلاب دچار آبگرفتگی شده‌اند که با همکاری اهالی محل، اقدام به جابجایی ساکنان منازل شده است.

وی تأکید کرد: برخی شایعات موجود درخصوص گردباد و بادهای مخرب که در اخبار تعدادی از رسانه‌ها آمده بود صحت ندارد؛ تنها خطر جدی موجود در حال حاضر بارش‌های فراوان و خطر آبگرفتگی و سیلاب در مسیل رودخانه‌هاست که دستگاه‌های امدادرسان هشدارهای لازم را به ساکنان محل داده‌اند. با توجه به تداوم بارندگی، امکان رفع سیلاب و تخلیه آب از تمام منازل و مناطق وجود ندارد ولی اطمینان می‌دهم عملیات امدادی بدون توقف ادامه خواهد داشت.

بی سابقه بودن بودن بارندگی آذربایجان شرقیدر ۱۰ – ۱۵ سال اخیر

پیش از این محمد صادق پورمهدی، معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی آخرین وضعیت سیل در استان و خسارات آن را تشریح کرده و در جمع خبرنگاران گفته بود: بر اساس گزارش‌های هواشناسی، در تمام نقاط استان با بارش باران مواجه بودیم و در مجموع بیش از ۴۰ میلی‌متر بارندگی ثبت شده که این میزان بارندگی در ۱۰ – ۱۵ سال اخیر بی‌سابقه است.
 
وی با بیان این که معمولاً بارش شدید باران، سرمازدگی و غیره از سوی هواشناسی پیش‌بینی شده و اطلاع‌رسانی می‌شود، اظهار کرد: این‌بار نیز بارش شدید باران پیش‌بینی شده و به تمامی فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها اعلام شده بود و آنان ر ا مکلف کرده بودیم تا تصمیمات لازم را برای کاهش خسارات اتخاذ کنند.
 
پورمهدی خاطرنشان کرد: تجاوز به حریم رودخانه و ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حاشیه رودخانه‌ها منجر به جاری شدن سیل و آسیب رسیدن به ساخت‌وسازهای اطراف رودخانه‌ها شده است.
 
وی از جاری شدن سیل در تمامی شهرستان‌های استان همچون، مراغه، بناب و اهر خبر داد و گفت: بر اساس گزارش‌هایی که ساعت ۱۹ روز جمعه به ما ارسال شد، در دو شهرستان عجب‌شیر و آذرشهر سیل خودروی افرادی که در حال عکس‌برداری از طغیان رودخانه‌ها بودند را با خود برده است و هم اکنون نیروها در حال امدادرسانی هستند. متأسفانه در روستای چنار عجب‌شیر، سیل باعث فوت و مفقود شدن چندین نفر شده است که علاوه بر نیروهای امدادی، از ارتش نیز درخواست کمک کردیم و شخص آقای استاندار نیز پیگیر این موضوع است. از صبح روز جمعه اورژانس، نیروی انتظامی، راهداری، آتش‌نشانی، هلال احمر و غیره در حال آماده‌باش و خدمات‌رسانی هستند.
 
وی با بیان این که علی رغم بارندگی شدید، تلفاتی در شهرستان تبریز نداشتیم، گفت: در روستاهای شهرستان تبریز همچون هروی، بیرق و کندرود سیل جاری شده که اقدامات لازم و امدادرسانی انجام شده و هم‌اکنون سیل در این روستاها مهار شده است.
 
وی به مردم توصیه کرد که از ایستادن در کنار رودخانه‌ها و عکسبرداری از سیل خودداری کنند؛ چرا که در شهرستان آذرشهر همین عکس گرفتن از سیل حادثه آفرید.
 
پورمهدی با بیان این که همین بارش‌ها به احیای دریاچه ارومیه کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: مردم تذکرات مسئولان را جدی بگیرند تا با کمترین خسارت ممکن این سیل را پشت سر بگذاریم. جلسات مدیریت بحران در دو شهرستان عجب‌شیر و آذرشهر تشکیل شده، تمام هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های مربوطه انجام شده و همچنین فرمانداری‌های بناب و اسکو نیز به عنوان فرمانداری‌های معین، این دو شهرستان را در امر امدادرسانی یاری خواهند کرد.  

آخرین وضعیت راه‌های آذربایجان شرقی بعد از سیل روز گذشته

داریوش باقرجوان، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌شرقی از آسیب شدید روستای چنار عجب شیر و اشان مراغه بر اثر سیل زدگی روز گذشته خبر داد و به ایسنا گفت: با توجه به بارش قابل توجه نزولات جوی در اکثر نقاط استان، شاهد برخی تخریب‌ها و آسیب‌ها شدیم که هنوز میزان این آسیب‌ها برآورد نشده است.

وی افزود: پل اصلی خروجی آذرشهر به عجب شیر از ساعت 9 شب گذشته تا سه صبح به دلیل ترس از شکسته شدن بسته شد و تردد از راه جایگزین درون شهری انجام می‌شد و پس از آن و با روان‌تر شدن سیلاب این پل باز شد و اکنون مشکلی نیست و تردد از این پل انجام می‌گیرد. همچنین روستای چکان عجب شیر به دلیل واقع شدن در مسیر سیلاب و محل دره، دچار آبشستگی شده است و میزان دقیق خسارت‌ها هنوز به طور دقیق مشخص نیست و با تلاش بی‌وقفه‌ی عوامل راهداری، راه برای ادامه‌ی عملیات ایمن‌سازی باز شد.

باقرجوان گفت: شهرستان‌های عجب‌شیر، آذرشهر، شبستر، ورزقان، هشترود، خسروشهر و مراغه از جمله استان‌های در معرض سیل روز گذشته بودند.

وی افزود: در برخی جاده‌ها نیز به دلیل تخریب دامنه‌ی کوهستان‌ها و ریزش سنگ تخریب وجود دارد و در این مورد نیز عوامل راهداری استان به سرعت وارد عمل شده و در راستای بازگشایی جاده‌ها تلاش کردند. همچنین روستای اشان در محور مراغه نیز دچار تخریب و خسارت شده و تلاش‌ها برای بهسازی ایمن ادامه دارد و در خصوص تخریب پل‌ها نیز برخی پل‌ها با دهانه‌های کوچک‌ در مسیرهای هشترود، کوزه‌کنان، مراغه و ورزقان تخریب شده‌اند.

خسارت سیل به تأسیسات فنی و اراضی کشاورزی بخش نظر کهریز

تورج اسماعیل زاده، بخشدار بخش نظر کهریز شهرستان هشترود نیز به خبرنگار ایسنا گفت: سیل روز گذشته که اکثر نقاط استان را در بر گرفته بود به تاسیسات فنی و اراضی کشاورزی بخش نظر کهریز خسارات زیادی وارد کرده و دو دهنه از پل ارتباطی روستای بسیط را با خود برده است. همچنین به خاطر جاری شدن سیل در منطقه نظر کهریز، مرکز شهر و 20 روستا از نعمت آب آشامیدنی محروم شده‌اند که باید هر چه زودتر این مشکل برطرف شود.   

وی افزود: شهرداری نظر کهریز با یک دستگاه تانکر، کار آب رسانی به روستاها را عهده دار شده و آب و فاضلاب شهری هشترود به همراه شهرداری هشترود به مرکز شهر آب رسانی می‌کنند. متأسفانه آب و فاضلاب شهری بخش نظر کهریز با بخشداری هیچ‌گونه همکاری ندارد و از زمان وقوع سیل خود را از کمک رسانی و همکاری کنار کشیده و توجهی به دستورات ندارد.   

اسماعیل‌زاده ادامه داد: به خاطر سیل اخیر در بخش نظر کهریز، ستاد بحران شهرستان هشترود تشکیل جلسه داده و در حال بررسی میزان خسارات وارده شده به منطقه هستند.

هشدار داده بودیم!

محمد اشجعی​، معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی با اشاره به جاری شدن سیل در استان به خبرنگار ایسنا گفت: طی روزهای اخیر هشدارهای لازم از تریبون‌های مختلف داده شده بود.

وی ادامه داد: کلیه اطلاعیه‌های جوی نیز در سایت اداره کل هواشناسی منتشر شده و از طریق فاکس در اختیار صدا و سیما، اداره هواشناسی‌های شهرستانها، دفتر استانداری، فرمانداری‌ها، مدیریت بحران استان، جهادکشاورزی، سازمان آب منطقه ای  و غیره قرار می‌گیرد، اطلاعات هواشناسی چند روز اخیر نیز در اطلاعیه جوی شماره 3 در مورخ 96/01/23 صادر شد. علاوه بر اطلاعیه‌های جوی، اخطاریه‌های جوی نیز دیگر اطلاعاتی هستند که اداره کل هواشناسی در اختیار شهروندان وارگان‌های مختلف قرار می‌دهد تا برنامه ریزی‌های و اقدامات لازم جهت پیشگیری و جلوگیری از خسارات احتمالی صورت گیرد.


اشجعی خاطرنشان کرد: پیرو اطلاعیه جوی شماره 3 مورخ 96/01/23 ، اخطاریه جوی نیز در روز صبح جمعه مورخ 96/01/25 صادر شد.

آخرین وضعیت امدادرسانی به مناطق سیل‌زده ارومیه

عباس حسن‌خانی، فرماندار ارومیه از آخرین وضعیت امدادرسانی به روستاهای سیل‌زده این شهرستان خبر داد و به ایسنا گفت: بیشترین میزان بارش در ارومیه  در بخش بخش سیلوانا و در منطقه مرگور اتفاق افتاده بود. به‌علت طغیان رودخانه باراندوز در 7 روستای اطراف آن برخی منازل آسیب دیدند و آبگرفتگی معابر را شاهد بودیم.

وی ادامه داد: در این منطقه سه فقره پل دچار آسیب جدی شدند، هم‌چنین محور راژان به زیوه مسدود است که با استقرار اکیپ راهداری پیش‌بینی می‌شود تا 24 ساعت آینده محورهای اصلی دسترسی به روستاها بازگشایی شود و پل هاشم‌آباد بازسازی شود.

فرماندار ارومیه گفت: هم‌چنین آب‌گرفتگی در طول مسیر و خسارت‌ها به زمین‌های زراعی را شاهد هستیم، اما خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم. هم‌چنین پل برده سور سیلوانا که در مسیر اصلی قرار دارد نیز دچار ترکیدگی شده و امکان تردد در این مسیر وجود ندارد. طغیان رودخانه نازلو چای نیز موجب آب‌گرفتگی در روستاهای پائین‌دست شده که اکیپ‌های امدادرسان برای کمک‌رسانی و توزیع آذوقه در میان سیل‌زدگان در این مناطق نیز مستقر شده‌اند.

فرماندار ارومیه با بیان این‌که در برخی نقاط ارومیه بارش باران بیش از 60 میلی‌متر بوده است، گفت: وجود برف در ارتفاعات و بارش شدید باران موجب سیلاب شد که با آمادگی کامل ستاد بحران حادثه به‌خوبی مدیریت شد و طی ساعات آینده تخلیه آب در همه روستاها انجام خواهد شد.

حسن‌خانی با بیان این‌که در خود شهر ارومیه موردی از سیل‌زدگی گزارش نشده است، یادآور شد: مشکلات به وجود آمده در روستاها نیز با تدابیر اندیشیده شده در اسرع وقت برطرف خواهد شد.

تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی به دلیل وقوع سیل

سیل و مسدود شدن محورهای مواصلاتی، برخی از مدارس آذربایجان غربی را تعطیل کرد. با توجه به تداوم  بارندگی‌ها، آبگرفتی معابر و مسدود بودن محورهای مواصلاتی منطقه سیلوانا و احتمال بروز حوادث ناشی از بارش ها، تمامی مقاطع تحصیلی این منطقه (سیلوانا)،  شنبه، ۲۶ فروردین ماه صبح و بعد از ظهر تعطیل است.

همچنین در شهرستان اشنویه، در بخش جنوبی (منطقه نالوس) بدلیل طغیان رودخانه و مسدود بودن راه اصلی و بخش شمالی (روستاهای گند ملاعیسی، دوستک ، لولکان، رشگند، گلاز، شیوه بیرو ) به دلیل جاری شدن سیل در داخل روستاها، تمامی مقاطع تحصیلی در مناطق و روستاهای ذکر شده، شنبه ۲۶ فروردین ۹۶ در نوبت صبح و بعد از ظهر تعطیل است.

 استقرار تیم‌های امدادی در مناطق سیل‌زده آذربایجان غربی

رضا مسافر ، معاون امداد هلال احمر آذربایجان غربی از استقرار تیم های امدادی در مناطق سیل زده استان خبر داد و خاطرنشان کرد: هم‌اکنون بارش‌های سیل آسا و طغیان رودخانه‌ها را در استان شاهد هستیم و  تیم‌های امدادی و ارزیابی به مناطق سیل زده اعزام شده‌اند. هم‌اکنون روستاهای سلطان آباد، هاشم آباد، سوسن آباد، هیپک وحسو کندی ارومیه جزو روستاهای سیل‌زده هستند ولی هیچ‌گونه تلفاتی در این روستاها گزارش نشده است.

وی همچنین از انجام عملیات امدادی در چندین روستای اشنویه خبر داد و افزود: چهار خانه روستایی از آب تخلیه شدند. همچنین ۱۸ نفر حادثه دیده‌اند. در همین حال، دستور تخلیه تعدادی از روستاهای در معرض سیل ارومیه صادر شده است.

فرماندار ارومیه در جلسه ستاد بحران گفت: بارندگی اخیر در ارومیه کم‌سابقه بود. این بارندگی تاکنون دو پل را تخریب و برخی راه‌های ارتباطی را قطع کرده است.

محور اشنویه - پیرانشهر همچنان مسدود است/آبگرفتگی بیش از 60 روستا در آذربایجان غربی

‌عبدالحسین علی اکبری، ‌مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی گفت: به علت بارش های شدید و جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه گدار به دنبال آن محور پیرانشهر- اشنویه از صبح روز گذشته مسدود شده است. همچنین در حال حاضر تعداد بیش از 60 روستا دچار آب گرفتگی شده‌اند و بیشترین تعداد مربوط به حوزه است.

وی از استقرار 800 نفر از عوامل راهداری در محورها و پل های حادثه ددیده خبر داد و افزود: پل سه دهنه 15 متری راژان- زیوه، پل 4 دهنه 10 متری روستای گلستانه و یک پل نیز در محور سیلوانا تخریب شده است. یک پل نیز در محور مارمیشو دچار آسیب شده است که راهداران در حال بررسی میزان آسیب و رفع مشکل هستند. سه راهی محمد یار نیز دچار آبگرفتگی شده است.

تلاش برای یافتن جسد نوجوان غرق شده ادامه دارد

‌اسعد خضری، فرماندار اشنویه از ادامه شریط بحرانی در این شهرستان خبر داد و به خبرنگار ایسنا گفت: بارش شدید و باران و حجم زیاد برف در ارتفاعات موجب سیل در شهرستان و بالا آمدن رودخانه‌های گادار و گلاز در این شهرستان شد. 12 روستا به علت طغیان این رودخانه دچار سیل زدگی، آب گرفتگی معابر و تخریب شدند.

وی ادامه داد: در حال حاضر حجم آب در پل پوش آباد و گدار بالا بوده و با این وضعیت اشنویه روز بحرانی و سختی را پشت سر خواهد گذاشت. با تلاش بخشداری نالوس از میزان خسارات احتمالی کاسته شد و با تلاش اکیپ‌های امدادی پیش بینی می‌شود مشکلات در این مناطق به زودی حل شود. جاری شدن سیل کماکان در مسیر رودخانه گادار ادامه دارد و مزارع و باغات پایین دست رودخانه دچار آسیب جدی شده اند. روز گذشته روستای پیروت آباد به طور کامل تخلیه شد که پس از تخلیه آب از منازل مشکل ساکنان حل خواهد شد.

وی  همچنین از تخریب 140 متر از دیواره ساحلی رودخانه گلاز خبر داد و افزود: این حادثه نیز روستاهای پایین دست را در معرض آسیب قرار داد. در این حادثه یک نوجوان در رودخانه گدار افتاده است که تلاش‌ها برای یافتن جسد وی ادامه دارد. تخریب شبگه لوله گذاری دراثر سیل موجب قطع شدن آب سه روستا شده ولی مشکلی از بابت برق و گاز نداریم.

ادامه بارش‌ها در آذربایجان‌غربی طی 48 ساعت آینده

کارشناس اداره‌کل پیش‌بینی هواشناسی آذربایجان‌غربی از بارش‌های پراکنده طی 2 روز آینده خبر داد و به خبرنگار ایسنا گفت: از میزان شدت بارش‌های رگباری که دیروز در سطح استان شاهد بودیم کاسته شده و انتظار می‌رود روزهای شنبه و یکشنبه شاهد بارش‌های پراکنده در سطح استان باشیم.

وی گفت: تغییرات دمایی طی چند روز آینده محسوس نخواهد بود هم‌چنین بعد از ظهر در برخی نقاط بارش باران با وزش باد همراه خواهد بود.

وی با اشاره به این‌که میزان بارش در روز گذشته کم‌سابقه بوده است، یادآور شد: تقریباً 32 میلی‌متر بارش در ارومیه اتفاق افتاد.

توجه نکردن شهروندان به هشدارها، عمده علت حوادث در جریان سیل آذرشهر

وزیر نیرو گفت: متاسفانه علت عمده حوادث منجر به مرگ در حادثه سیل آذرشهر، عدم توجه شهروندان به هشدارها و نزدیک شدن به مسیر رودخانه‌ها رخ داده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی وزرات نیرو، «حمید چیت‌چیان» در بازدید از مناطق سیل‌زده آذرشهر اظهار کرد: جریان سیلاب از ساعت دو بامداد پنج‌شنبه آغاز شده که متأسفانه در جریان آن تعدادی از هم‌وطنان ما به‌علت عدم توجه به هشدارهای ایمنی در این شهر دچار حادثه شدند. 

وی با اشاره به آماده‌باش نیروهای آب و برق از دوشنبه هفته گذشته افزود: بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که در شهرستان آذرشهر، برخلاف منطقه عجب شیر، سیل خسارت‌ها و ویرانی مالی چندانی به همراه نداشته است. 

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: متأسفانه در شهرستان آذرشهر به‌علت توجه نکردن شهروندان و قرار گرفتن آن‌ها در مسیر سیلاب حدود 17 نفر از آن‌ها دچار حادثه شده که تاکنون اجساد 11 نفر پیدا شده و گروه‌های امدادی در حال جستجوی شش نفر دیگر هستند. 

نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق سیل‌زده، گفت: از همه شهروندان عزیز خواستاریم که به هشدارها و نکات ایمنی توجه کرده و از قرارگیری در حاشیه سیلاب‌ها برای عکسبرداری یا فیلمبرداری خودداری کنند. 

وی تشریح کرد: همه امکانات از طرف نیروهای ارتش، سپاه و هلال‌احمر و اورژانس برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده و امدادرسانی به حادثه‌دیدگان بسیج شده که امیدواریم در ساعات آتی، همه مشکلات در مناطق سیل‌زده رفع شود. 

چیت‌چیان ادامه داد: میزان دبی سیلاب در نقطه اوج خود حدود 140 مترمکعب بر ثانیه برآورد شده که میزان بسیار بالایی است. 

وزیر نیرو، به‌عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهوری به استان آذربایجان‌شرقی سفر کرده تا به بررسی آخرین وضعیت امدادرسانی به سیل‌زدگان این استان بپردازد. 

«رحیم میدانی»، معاون آب و آبفای وزیر نیرو و «حمیدرضا جانباز»، مدیرعامل آبفای کشور از سوی وزیر نیرو برای بررسی آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده‌ی استان‌های آدربایجان‌غربی و اردبیل به این استان‌ها اعزام شدند.

افزایش شمار قربانیان سیل آذربایجان‌شرقی به 30 نفر

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان‌شرقی از افزایش شمار قربانیان سیل آذربایجان‌شرقی به 30 نفر خبر داد.

«خلیل ساعی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در این‌باره اظهار کرد: از مجموع 20 نفر مفقودی در شهرستان عجب‌شیر، اجساد 18 تن پیدا شده است.

وی با اشاره به شمار قربانیان سیل در شهرستان آذرشهر نیز ادامه داد: در شهرستان آذرشهر نیز 22 نفر مفقودی اعلام شده بود که اجساد 17 تن پیدا شده است. 

وی در پایان از تلاش گروه‌های مختلف امدادی برای پیدا کردن مفقودی‌ها خبر داد.

انتهای پیام


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1056

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>