Quantcast
Channel: راهنمای حل جدول رضا کلیبر
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1056

افزایش دوباره دستمزد کارگران چقدر واقعیت دارد؟

$
0
0
 
 
افزایش دوباره دستمزد کارگران چقدر واقعیت دارد؟
 
به دنبال افت ۵۷ درصدی قدرت خرید کارگران، این روزها کارگران با بهبود روابط اقتصادی و آزاد شدن دلارهای بلوکه شده، انتظار افزایش دوباره حقوق خود را دارند......

گروه اقتصادی،در روزهای گذشته خبرهایی دست به دست می‌چرخد مبنی بر احتمال افزایش دوباره حقوق و دستمزد کارمندان و کارگران؛ دلیلی هم که برای افزایش دستمزد آورده می‌شود، آزاد شدن دارایی‌های بلوکه شده است.


به گزارش افکارخبر، این اخبار در شرایطی است که به باور نمایندگان کارگران در شورای عالی کار، قدرت خرید کارگران افت شدیدی داشته و در سال‌های گذشته با کاهش حدود ۵۷ درصدی مواجه شده است.

حتی از اعداد و ارقامی صحبت می‌شود که در سال ۱۳۹۷ وضعیت معیشتی کارگران تازه به سال ۱۳۸۳ و ۱۴ سال قبل می‌رسد.

اما با وجود چنین گمانه‌هایی از احتمال افزایش دوباره دستمزد در سال ۱۳۹۴، دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران در گفت‌وگو با افکارخبر، چنین اخباری را شایعه می‌داند.

محمد مروج‌حسینی با بیان این‌که در شرایط کنونی افزایش دستمزد کارگران شایعه است، می‌گوید: وضعیت بازار به حدی آشفته و قدرت خرید مردم افت پیدا کرده است که بسیاری از واحدهای تولیدی متوقف شده‌اند.

وی می‌افزاید: صحبت از افزایش حقوق کارگران، بدون منطق و بیشتر یک شایعه است و نه دولت در این زمینه تصمیم خاصی اتخاذ کرده و نه کارفرمایان در جریان این موضوع قرار دارند.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران متذکر می‌شود: البته قبول داریم که شرایط معیشت کارگران بسیار دشوار است و در صورت بهبود شرایط اقتصادی، به‌طور قطع شاهد افزایش حقوق و دستمزد کارگران خواهیم بود.

مروج در ادامه درباره حق بیمه از بن‌کارگری تصریح می‌کند: از هیات امنای سازمان تامین اجتماعی درخواست کرده‌ایم که مساله اخذ حق بیمه از بن‌کارگری را به سرعت حل‌وفصل کنند.

در همین رابطه، حسن طایی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز عنوان می‌کند که «در باب حقوق و دستمزد همیشه بحث‌هایی بوده است، اما آنچه که ما در وزارتخانه توجه داریم، این است که حقوق و دستمزد مانند نرخ بهره، تورم و بهره‌وری متغیرهایی است که با روزمره مردم بازی می‌کند و خیلی تعیین‌کننده است.

به گفته وی، حقوق و دستمزد از جمله شاخص‌هایی نیست که هر روز راجع به آن تصمیم گرفت. معمولا سالی یک‌بار کارآفرینان، کارفرمایان و کارگران دولتی دور هم جمع می‌شوند؛ بحث و گفت‌وگو می‌کنند و میزان تغییرات حقوق و دستمزد را تعیین می کنند.
کد مطلب: 438750

Viewing all articles
Browse latest Browse all 1056

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>